7دلیل برای اینکه شبها زود به تخت خواب بروید.
شب بیداری و تماشای فیلم یا بالا پایین کردن صفحه اینستاگرام و گشتن در یوتوب سرگرم کننده و جالب است. اما در طولانی مدت این کم خوابیدنها و شب زنده داریها میتوانند روی سلامت ذهن و جسم شما اثرات منفی زیادی بگذارد. در کنار این عوارض بلند مدت، زمانی که دیر به رخت خواب میروید صبحها خسته و بی حوصله از خواب بلند خواهید شد. این حس خستگی در کل روز بر تمرکز و میزان کارایی شما اثر گذار خواهد بود. در ادامه این مطلب 5 دلیل برای اینکه چگونه زود خوابیدن روی سلامت شما تاثر دارد را عنوان کردهایم.
- کنترل وزن
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری (تقویت سیستم عصبی)
- کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن
- انرژی و کارایی بیشتر
- احساس مثبت بودن
- کاهش سطح استرس
- بهبود حافظه
1. کنترل وزن
کاهش زمان خواب مساوی است با افزایش وزن. طبق یک مطالعه همانقدر که رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی در کاهش وزن و تناسب اندام تاثیر دارد، خواب کافی نیز برای برای حفظ وزن و تناسب اندام ضروری است.
کمخوابی باعث میشود انرژی لازم برای ورزش یا آماده کردن یک وعده غذایی سالم را نداشته باشید. از سوی دیگر شب بیداری یکی از دلایل روی آوردن به خوردن تنقلات ناسالم است. همچنین خواب کافی منجر به تنظیم متابولیسم و تنظیم قند خون میشود.
2. تقویت سیستم عصبی
یک راه موثر برای جلوگیری از بیمار شدن، به وقع خوابیدن است. خواب کافی با تقویت سیستم ایمنی بدن به مبارزه با بیماریهای ویروسی و عفونی کمک میکند. شب و زمانی که خواب هستید، هنگام تولید مثل و ترمیم سلولی است. این عمل به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک میکند که تاثیر زیادی در جلوگیری از ابتلا به بیماریها دارد.
3. کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن
بطور کلی داشتن عادات خوب و سبک زندگی سالم، خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش میدهد. به موقع خوابیدن و بیدار شدن با کاهش سطح فشار خون، مانع از بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشود. زمانی که شما خواب هستید و بدن شما در حالت استراحت است، بدن شروع به ترمیم رگهای خونی قلب و مغز میکند. عدم داشتن خواب کافی مانع از ترمیم رگها و باعث زوال اندامهای قلب و مغز خواهد همچنین داشتن خواب باکیفیت احتمال بروز سکتههای قلبلی و مغزی را نیز کاهش میدهد. از سوی دیگر استراحت کافی خطر ابتلا به سرطان و دیابت را نیز به مقدار زیادی کاهش میدهد.
4. انرژی و کارایی بیشتر
احتمالا متوجه کاهش کارایی بدن و ذهن خود بعد از یک شب کم خوابی یا بد خوابیدن شدهاید. در طول شب و مدت زمانی که میخوابید، زمان ترمیم ماهیچهها، اندامها، و بافتهای بدن است. استراحت بدن و داشتن خواب کافی به سرحال بودن شما و احساس شادی در روز بعد کمک میکند.
*صبح زود بیدار شدن و دیدن نور خورشید منجر به ترشح سروتونین و در نتیجه ایجاد احساس شادی و رضایت میشود
اگر در طی روز مدام احساس خستگی و کسالت میکنید، شبها زودتر به تختخواب بروید و نتیجه را روز بعد مشاهده کنید. قطعا روز انرژی بیشتری خواهید داشت.
5. احساس مثبت بودن
کم خوابی احساس افسردگی را تشدید میکند. براساس نتایج یک مطالعه افرادی که شبها تا دیر وقت بیدار میمانند نسبت به افرادی که زود به تخت خواب میروند، بیشتر دچار افسردگی خواهند شد. محققان معتقدند افرادی که شبها دیر میخوابند بیشتر درگیر تفکرات منفی و بدبینانه هستند. همچنین روانشناسان پیشنهاد میکنند برای تمرکز بهتر روی مشکلات و حل آنها، یک برنامه خواب منظم داشته باشید.
خواب کافی باعث بهبود احساس اعتماد به نفس و جذابیت نیز خواهد شد. بعد از یک خواب خوب صبح خود را با انرژی شروع خواهید و کرد از روز خود نهایت استفاده را خواهید برد. همین باعث احساس مثبت و مفید بودن در شما میشود.
6. کاهش سطح استرس
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، کمبود خواب باعث تشدید حس افسردگی در افراد میشود. جالب است که بدانید کمخوابی رابطه مستقیم با استرس شدید دارد. خواب میتواند یک تسکین فوری برای استرس شما باشد. اگر جز افراد استرسی و مضطرب هستید، برای بهبود سلامت روان خود یک برنامه خواب منظم داشته باشید و چند ساعت بیشتر بخوابید.
7. بهبود حافظه
برای اینکه اطلاعات بیشتری یادتان بماند، شبها به موقع و کافی بخوابید. خواب کافی در زمان مناسب به بهبود قدرت یادگیری شما برای چیزهای جدید کمک میکند. زمانی که خواب هستید مغز شما شروع میکند به تثبیت چیزهایی میکند که در طی روز برای شما اتفاق افتاده. در نتیجه یک خواب خوب به شما کمک میکند هر آن چزی که یاد گرفتید بخاطر بسپارید. شب قبل از امتحان یا یک سخنرانی مهم بهجای مطالعه در طول شب، استراحت کنید.
دیدگاهها