روز جهانی سرآشپز
از همان روزی که انسانهای نخستین دریافتند غذای پخته شده روی آتش طعم بهتری نسبت به غذای خام دارد، آشپزی در بین انسانها با هر فرهنگی در حال توسعه است و افراد به دنبال یافتن روشهای بهتر و سالمتر برای طبخ غذا هستند.
20 اکتبر، 28 مهر، روز جهانی سرآشپز فرصتی است برای بزرگداشت هنرمندانی که با دستان خود از مواد اولیه ساده، شاهکارهایی خلق میکنند که نه تنها اشتهای ما را برمیانگیزد، بلکه فرهنگها و سنتهای گوناگون را به هم پیوند میدهد. سرآشپزها با خلاقیت، عشق و مهارتهای بینظیر خود، نقشی اساسی در شکلدهی به تجربههای غذایی ما ایفا میکنند و هر وعده غذایی را به سفری لذتبخش در دنیای طعمها و عطرها تبدیل مینمایند.
به قدمت تاریخ
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید آشپزی تقریبا از ابتدای زندگی بشر وجود داشته است، که امری طبیعی است. چون غذا نیاز اولیه هر انسانی است. به عبارت دیگر میتوان گفت یکی از اولین مشاغل انسان آشپزی بوده است.
اولین کتاب آشپزی
هنر آشپزی آنقدر قدمت دارد. اولین کتاب آشپزی مربوط به کی از نخستین کتابهای آشپزی شناختهشده در تاریخ، مربوط به دوران روم باستان است.این کتاب که اغلب به نام “Apicius” یا “De Re Coquinaria” شناخته میشود، توسط مارکوس گابیوس آبیسیوس (Marcus Gavius Apicius) در قرن اول نوشته شده است. کتاب آپیکیوس شامل حدود 400 دستور غذای مختلف است که نشاندهنده سلیقه و سبک غذایی رومیها، بهویژه نخبگان و طبقات مرفه روم است. این کتاب نه تنها دستورالعملهای خاصی برای تهیه غذاها ارائه میدهد، بلکه بازتابدهنده فرهنگ غذایی، مواد اولیه، و تکنیکهای آشپزی آن دوره نیز هست.
اولین رستوران
برخی شواهد تاریخی نشان میدهند که اولین رستوران دنیا در سال 1765 افتتاح شده است که اسم آن رستوران با مفهوم ترمیم کننده یا زندگیبخش بوده است. زیرا صاحب آن معتقد بود، سوپهای آن زندگی را به افراد باز میگرداند.
حل چالش آشپزی
آگوست اِسکافیه (Auguste Escoffier)، که به عنوان “پادشاه سرآشپزها” شناخته میشود، یکی از برجستهترین و تأثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ آشپزی مدرن است. او با ارائه روشهای نوین و بهبود ساختارهای کاری در آشپزخانه، انقلابی در حرفه آشپزی ایجاد کرد. یکی از مهمترین دستاوردهای او سیستم تیپ (Brigade de cuisine) بود که باعث سازماندهی بهتر آشپزخانهها و تسهیل در روند کار آشپزی شد.
غذا؛ زبان مشترک
جدا از همه موارد فوق، آشپزها با خلاقیت و هوش خود در شکلگیری فرهنگ کشور خود و معرفی آن به سایر ملل تاثیر زیادی گذاشتهاند. آشپزی در کنار موسیقی راهی برای ایجاد ارتباط و شناخت فرهنگهای گوناگون شده است. گوناگون شده است. بسیاری از مردم بدون نیاز به گفتار میتوانند از طریق غذا به تجربههای فرهنگی مشترک دست پیدا کنند و این موضوع نشاندهنده قدرت غذا در ایجاد ارتباط است.
روز جهانی سرآشپز
روز جهانی سرآشپز در سال 2004 توسط سرآشپزی به نام بیل که در آن زمان رئیس worldChefs بود نامگذاری شد. هدف اصلی از ایجاد این روز، تجلیل از سرآشپزها و حرفه آشپزی بود. این روز بهعنوان فرصتی برای شناخت نقش مهم سرآشپزها در سلامت و تغذیه جهانی و همچنین تأثیر آنها بر فرهنگهای غذایی مختلف انتخاب شده است.
روز جهانی سرآشپز
روز جهانی سرآشپز در سال 2004 توسط سرآشپزی به نام بیل که در آن زمان رئیس worldChefs بود نامگذاری شد. هدف اصلی از ایجاد این روز، تجلیل از سرآشپزها و حرفه آشپزی بود. این روز بهعنوان فرصتی برای شناخت نقش مهم سرآشپزها در سلامت و تغذیه جهانی و همچنین تأثیر آنها بر فرهنگهای غذایی مختلف انتخاب شده است.
جشن روز سرآشپز
هر چند سال یکبار، یک کشور بهعنوان میزبان رسمی برگزاری مراسمهای روز جهانی سرآشپز انتخاب میشود و موضوع خاصی را برای جشن و فعالیتها مشخص میکند. در این رویدادها، کشورها با مشارکت سرآشپزان برجسته و کارشناسان تغذیه، برنامههایی آموزشی و فرهنگی را برگزار میکنند که هدف آنها ترویج تغذیه سالم و آشپزی پایدار است. این مراسمها فرصتی عالی برای به اشتراک گذاشتن دانش و تکنیکهای آشپزی میان کشورها و فرهنگهای مختلف است. همچنین، از این مناسبت برای آگاهیبخشی در زمینه اهمیت استفاده از مواد اولیه تازه، سالم و محلی، و ترویج سبک زندگی سالم بهره گرفته میشود
روز جهانی سرآشپز چه کاری انجام دهیم؟
اگر دوست دارید روز جهانی سرآشپز را کنار خانواده خود جشن بگیرید؛ یک غذای جدید و سالم درست کنید و یا سری به یک رستوران محلی که غذاهای اصیل سرو میکنند بزنید.
دیدگاهها